Νέα|Προκηρύξεις

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2012
13/06/2012

WED(1)_2012.jpgΜε στόχο την γενική ενημέρωση των μαθητών για την αξία της Προστατευόμενης Περιοχής Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού αλλά και την ευαισθητοποίησή τους γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα, συνεχίζονται οι επισκέψεις του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα ο Φορέας Διαχείρισης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επισκέφτηκε δύο Δημοτικά σχολεία, με σκοπό την ενημέρωσή μαθητών και εκπαιδευτικών για το έργο LIFE+ ΦΥΣΗ LIFE07 NAT/GR/000286 με τίτλο «Αποκατάσταση των δασών Pinus nigra στον Πάρνωνα (GR2520006) μέσω μιας δομημένης προσέγγισης».

Πρόκειται για το έργο της αποκατάστασης των δασών της μαύρης πεύκης στον Πάρνωνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του έτους 2007 οι οποίες προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στα δάση μαύρης πεύκης (Pinus nigra) [τύπος οικοτόπου προτεραιότητας *9530 «(Υπο-) Μεσογειακά πευκοδάση με ενδημικά μαυρόπευκα» που περιλαμβάνεται στο Παράρτημα Ι της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ]. Περίπου 120 μαθητές και εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σελλασίας Λακωνίας και Λεωνιδίου Αρκαδίας, ενημερώθηκαν από τους τρεις ξεναγούς του Φορέα στις 5 και τις 6 Ιουνίου 2012 αντίστοιχα, για την πορεία, τους σκοπούς, τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου LIFE+ ΦΥΣΗ LIFE07 NAT/GR/000286 το οποίο υλοποιείται από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων - Υγροτόπων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού. Στις παρουσιάσεις συμμετείχε και η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κα. Αναγνωστοπούλου Μαρία η οποία συνέβαλλε στη συζήτηση με τους μαθητές τονίζοντας την αξία τόσο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος όσο και αυτής του εθελοντισμού.

WED_2012.jpgΕπίσης, ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στον συμβολικό καθαρισμό της ακτής «Πλάκας Λεωνιδίου», μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου, ο οποίος υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και το Λιμενικό Σταθμό Λεωνιδίου.

Φέτος, 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ας στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας και συνέχειας στην προσπάθεια προστασίας και αναγέννησης του περιβαλλοντικού μας πλούτου και ας υποστηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία προστασίας και αειφορικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων, για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας και να εκπληρώσουμε το χρέος μας παραδίδοντας τα δάση μας και στις επόμενες γενεές.

Επιστροφή στη λίστα με τα νέα